Een pelletkachel én je pensioen: verslaafd?

pelletkachel met je pensioen

Ga je met pensioen en wil je graag meer aandacht besteden aan het verwarmen van het huis, terwijl je tegelijkertijd op zoek bent naar een duurzame oplossing? Dan is een pelletkachel misschien wel wat voor jou.

Uitleg van het pensioen

De politiek wordt steeds meer geconfronteerd met hoe veilig het is om je pensioen op te nemen. Met pensioengesteldheid wordt bedoeld dat mensen na hun 65e ouderdomspensioen aanvragen. Twee van de belangrijkste redenen om aan je pensioen te denken, zijn: – Je hebt nu (veel) minder inkomen – Je bent onzeker over wat je later gaat doen Het eerste is niet zo vreemd. Veel werkende mensen hebben weinig of geen extra pensioenaanvulling. Bij dit type inkomen is je loon weliswaar hoger dan je AOW-uitkering, maar toch is er altijd een groot gat tussen deze twee inkomens.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel die warmte produceert door het verhitten van kleine hoeveelheden houtbrokjes. De meeste pelletkachels zijn gedeeltelijk elektrisch en ze worden vooral gebruikt in de winter of als alternatief voor gas of olie. Sommige mensen vinden het idee dat er hout in gaat wat spannend maar als je ziet wat je ermee bespaart op je stookkosten en hoe schoon het stookt ook op hout wordt je enthousiast en is het verslavend om te stoken op deze methode!

Pelletkachel in combinatie met je pensioen

Pelletkachels zijn vernieuwende manieren om aan je gezondheid te werken want ze stoken duurzaam en er is geen co2 uitstoot doordat de boom deze eerder heeft gegeven.. Dit artikel gaat in op hoe een pelletkachel kan helpen bij de pensioenvoorziening en ook het besparen van energie. Een pelletkachel ondersteunt schone technologie, zoals het spaar vormige verbrandingssysteem dat zorgt voor minder CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele kolen of hout en je heel veel euro’s bespaart op je stookkosten.

Hoogte van de bijdrage van de pelletkachel

Een pelletkachel koopt je in én doet het werk. Je hoeft hem zelf niet te stoken, hij produceert eigenlijk geen rook en de energiekosten zijn lager dan van een andere kachel. Wel moet je rekenen op zo’n 3 euro per dag extra verwarming als je iedere dag 10 kilo pellets stookt. hier kun je met gas nooit tegen op!

Soorten pellets

Pelletkachels worden gestookt met een speciaal soort houtpellets, die aan de hand van hun grootte in verschillende types worden onderverdeeld. Er zijn bijvoorbeeld pellets die bedoeld zijn voor het stoken in open haarden of pelletkachels, pellets waarmee je kan koken en pellets die voor het stoken op plaatsen buitenshuis worden gebruikt zoals in biomassaketels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *